Rólam

Rólam

Báger Nóra, okleveles építész-tervező művész vagyok. 2009-ben végeztem a Nyugat-Magyarországi Egyetem FMK Alkalmazott Művészeti Intézetében, osztatlan 5 éves képzésben, Építőművész, belsőépítész szakon.

Az egyetem elvégzését követően belekóstoltam egy picit az urbanisztikába, majd ezután pár évet a BAHCS Művek Kft. műtermében dolgoztam, építészként. Műszaki tudásomat és precíz munkavégzésre való törekvésemet nagyrészt itt szívtam magamba.

Pár év gyerekekkel eltöltött otthoni év után profilt váltottam és saját vállalkozást indítottam, mint belsőépítész.

Folyamatosan bővülő portfóliómban az alábbi projekt típusok szerepelnek:

  • meglévő- és új építésű lakóingatlanok belsőépítészeti tervezése
  • felújítandó apartmanszállások, panziók belsőépítészeti tervei
  • irodaépület felújításának belsőépítészeti tervei
  • egyedi bútortervek
  • kávézó belsőépítészeti tervezése

Jellemzően Budapesten, Pest megyében, a Balaton körül, Balaton Felvidéken, illetve a Dunakanyarban, Vác környékén tevékenykedem.

Kiemelten fontosnak tartom a folyamatos szakmai fejlődést és naprakész ismereteket. Termékismeretemet naprakészen tartom annak érdekében, hogy az adott projektre a legadekvátabb módon tudjak reagálni.

Tervezői munkám során a felfedező attitűd jellemző rám: keresem az izgalmas színeket, anyagokat, textúrákat. Oda vagyok a pikáns, de finomra hangolt párosításokért, szokatlan megoldásokért. Ugyanakkor megtalálom a szépséget és a kihívást akkor is, ha csak pár monokróm színnel vagy textúrával kell alkotni.

A Megrendelővel történő közös munka során, az előzetesen megfogalmazott igények mentén én húzom a vezérfonalat, de számomra kiemelten fontos, hogy a Megrendelő vágya érvényesüljön a döntési folyamatok láncolatában. Fontosnak tartom, hogy a Megrendelő már a tervezési folyamat során kötődni tudjon a kiválasztott alkotóelemekhez annak érdekében, hogy maximálisan magáénak érezze a projektet.

A minőségi élet egyik alappillére lehet maga a térélmény és az, ami vizuálisan körülvesz bennünket. A gondosan kiválasztott színek, anyagok és textúrák mind ezt hivatottak szolgálni: megteremteni a harmóniát, hogy meg tudjon nyugodni az elménk.