S/ALON Budapest - PIXELVIRÁGOK tervezői stand 2023

S/ALON Budapest - PIXELVIRÁGOK tervezői stand 2023

A S/ALON Budapest minden évben kiír pályázatot tervezők részére, melynek keretében adott tematika mentén bemutatkozási, kiállítási lehetőséget lehet elnyerni.

Installációnk címe:

 

PIXELVIRÁGOK

 

Tervezők: BAGER NORA interior  x  F i l o c o n c e p t

 

A koncepcióban szerepelő stand egy kertet szimbolizál. Az építészetben és belsőépítészetben a természet által inspirált, növényi ornamentika az emberiséggel egyidős. A virágokkal történő díszítőmotívum az ókori épített és tárgyi kultúra szerves része, mely az évezredek során újabb és újabb jelentésekkel ruházódott fel, íródott át.

A 21. század (belső)építészetét alakító építőanyagokat az innovatív technológiai vívmányok uralják, a digitalizációnak köszönhetően pedig a virtuális terek és térképzés az életünk elengedhetetlen szerves részeivé váltak. A vizualitás sosem volt ennyire domináns, mint napjainkban. Folyamatosan impulzív képekkel kommunikálunk és fejezünk ki érzelmeket, olyan mértékben, hogy általa lassan leszokunk az olvasásról is. Az életünket elborítják, benövik a burjánzó pixelek.

Maga a stand kicsit összemossa a határokat a belső tér és a kert kapcsolatát illetően, mivel beltéri elemeket alkalmaz a kültérben. Ilyen pl. a klasszikus beltéri fali színes csempe, mely bokrokat, virágokat és bogyókat imitál, vagy a madáritatónak használt színes mosdótálak, amik kültéri jegyekkel ruházódnak fel. Ugyanakkor helyet kap két épített kapu is, mint téralakító elemek és a kert klasszikus architektonikus részei.

A madáritató fölött madarak (köztük madár formájú lámpák) repkednek, a lounge-os pihenősarok fölött pedig térelhatárolóként is funkcionáló „száradó” fehér ingek lengedeznek, melyek a felhőket idézik meg.

Az élő növényekkel történő téri dúsítás mellett, különböző kerti textilekkel puhítjuk ki a teret, mely csupa természetes vagy újrahasznosított anyagból készülő kiegészítőt jelent. A komplex élmény érdekében a vizualitás mellett kertünk citrusos, friss, virágos illatfelhőbe burkolódzik.